پرده سبز یا Green Screen چیست؟
کروماکی یعنی جدا کردن یک رنگ با دامنه و فرکانس مشخص از تصویر اصلی ، این رنگ می تواند هر رنگی باشد.
پرده سبز یا Green Screen یکی از ابزارها در کروماکی برای جدا کردن تصویر اصلی از تصویر کلی می باشد.
از رنگ های مختلفی برای انجام دادن این کار می توان استفاده کرد اما بهترین رنگ، رنگ سبز و آبی و خاکستری می باشد. رنگ سبز و آبی رنگ هایی هستند که در بدن ما وجود ندارد و برای همین عکاسان و فیلم برداران برای دوربین های ویدیویی و دیجیتال از رنگ سبز که کمترین نویز را نسبت به دیگر طیف های رنگی دیگر دارد استفاده می کنند.
برای انجام دادن فیلم برداری به سبک کروماکی می توان از ترفند های مختلفی استفاده کرد برای مثال:
- بهترین و حرفه ای ترین راه همان پرده سبز می باشد.
- رنگ های کروماکی برای رنگ کردن دیوار
- رنگ کردن پارچه های سفید کدر که نور را منعکس نمی کند.
- از کاغذ دیوار که رنگ را منعکس نکند.
اندازه پرده سبز چقدر باشد؟
بهترین اندازه پیشنهادی برای ساخت ویدیو های آموزشی ۲ در ۳ می باشد؛ اما به طور کلی اندازه آن بر اساس سلیقه و استراتژی خودتان است.
فاصله سوژه با پرده سبز
همیشه سعی کنید سوژه تان حداقل ۲ متر با پرده فاصله داشته باشد هر چه موضوع شما نزدیکتر به پس زمینه باشد، بیشتر احتمال دارد سایه سبز روی صورت و سایر قسمتهای بدن سوژه دیده شود و حذف آن بعد از عکس برداری اگر غیرممکن نباشد بسیار بسیار سخت است.
نور پردازی شخص مورد نظر و پرده سبز
نور پردازی قسمت مهم پرده سبز است که در فیلم برداری و عکاسی حرفه ای خیلی مهم است و همه موارد رعایت شده در آن در عکس زیر نمایش داده شده است.
پیشنهاد ما: محتوای بهینه و جدید و درآمد میلیونی بدون تبلیغ
کدام نرم افزار برای کار بهتر است:
- افتر افکت Adobe After Effects
- پریمیر Adobe Premiere
- ادیوس EDIUS
- کمتزیا Camtasia Studio
- اوید Avid Media Composer
از بین برنامه های گفته شده افتر افکت می تواند گزینه ی بهتری باشد چرا؟
چون کسانی که می خواهند حرفه ای تر کار کنند این نرم افزار تنظیمات بیشتری برای کار دارد؛ پس به عبارت دیگر دست کاربر در آن بازتر است.
اما کسانی که می خواهند فقط پروژه های ساده کار کنند یا جزئیات بیشتر برای کار آنها اهمیت چندانی ندارد می توانند با برنامه های ساده تری مثل کمتزیا کار کنند.
این را در نظر بگیرید که پریمیر و ادیوس در کار برای پرده سبز تقریبا در یک سطح هستند؛ اما باز هم پریمیر از ادیوس یکم تنظیماتی بیشتری در این زمینه دارد.
نکته: اگر ویدیوی شما به هر عنوان ایراداتی دارد، آنوقت توصیه ما به شما این است که به سراغ نرم افزار افتر افکت بروید چرا؟ چون چنان چه گفته شد تنظیمات بیشتری دارد و می توانید مانور بیشتری روی ویرایش فیلم یا عکس مورد نظرات انجام دهید.
اما یک سری پلاگین ها هستند که کار برای کروماکی را برای شما راحت تر می کنند. بهترین پلاگین در این زمینه پلاگین روبوسکی می باشد. که کار را برای شما خیلی آسان می کند.
اما چنان چه گفته شد، برای بدست آوردن بیشترین کیفیت باید فیلم برداری و نورپردازی مناسبی انجام داده باشید. پس نرم افزار و پلاگین در گزینه بعدی برای کیفیت مورد نظر شما قرار می گیرند.
پس نتیجه می گیریم که اگر حرفه ای فیلم برداری انجام دهید یعنی نورپردازی و فیلم برداری با کیفیت انجام شود همه برنامه ها برای انجام کار یکی هستند.
مفهمومی به نام وایت بالانس در دوربین
وایت بالانس (White Balance / WB یا سفیدی تصویر) یک جایی در دوربین هست که سفید ترین نقطه تصویر نسبت به تیره ترین نقطه تصویر، چقدر باید روشن باشد را تعیین می کند.
البته زیاد نگران این موضوع نباشید چون دوربین های پیشرفته ی امروزی به صورت خودکار این گزینه را تنظیم می کند. البته اگر بخواهید حرفه ای تر کار کنید باید به صورت دستی این تنظیمات را انجام دهید.
نکته: غلظت را در رنگ های اصلی (آبی، زرد، قرمز) در نظر بگیرید. غلظت یک ویدیو از اول زیاد باشد نمی شود آن را درست کرد اما اگر کم باشد می توان آن را زیاد کرد پس حواستون به آن باشد.
پیشنهاد ما: بهینه سازی تصاویر برای موتورهای جستجو
ایراد استفاده از رنگ های مشابه در پرده سبز
اگر در کنج پرده کروماکی نور کم باشد آن قسمت سبز تیره می شود. برای آنکه بخواهید کروماکی بکنید باید رنج کروماکی رو بالا ببرید. هرچه بیشترش می کنید سبز بیشتری رو حذف می کنید. در آن صورت رنگ سبزی که استفاده کردید نیز حذف خواهد شد. چون درصدش را بالا بردید که کنج پرده حذف بشود باعث میشود که آن قسمت رنگی که شما هم استفاده کردین نیز از بین برود. تا جایی که میشود از چیزهای های همرنگ با پرده سبز استفاده نکنید.
اگر مجبور شدید از چیز های هم رنگ با پرده سبز استفاده کنید. مجبور خواهید شد از سیستم مسک استفاده کنید. در سیستم مسک مجبور هستید قسمتی از پرده که نور به صورت قابل قبول رعایت شده، برداشته و در قسمت که تیره تر هست قرار دهید و بعد کروماکی کنید. بعد از اینکه رنگ ها را یکی کردید حالا می توانید کروماکی رو شروع کنید.
مثال: نور قسمتی از پرده کروماکی را خاموش می کنیم.
حالا تیرگی که در قسمتی از تصویر هست. در این صورت نمی توانید کار حرفه ای را شروع کنید. اگر مجبور شدید این کار را انجام دهید به دلیل تیرگی سمت راست تصویر مجبور می شوید رنج کروماکی رو بالا ببرید؛ که در این صورت رنگی که استفاده کردید در تصویر نیز حذف خواهد شد.
تنها راهی که برای حل کردن این مشکل وجود دارد استفاده از ابزار مسک هست که از سمتی از پرده کروماکی که روشن تر هست کپی کرده و در سمت تیره تر تصویر قرار دهید. این کار ها با ابزار هایی که معرفی شد قابل انجام دادن است.
نکته مهمی که در این بخش مطرح می شود این هست که از جایتان تکان نخورید. اگر به سمت راست یا چپ تصویر بروید و رنگ سبزی که استفاده کردیم در قسمت تیره قرار بگیره دیگر اصلاح کردنش ممکن نیست و از حالت حرفه ای خارج می شود.
ارسال نظر